Adsense

luni, 25 februarie 2013

Despre viata si... moarte.




   Ma gandeam astazi sa vorbesc ceva despre cele doua aspecte ale naturii oriceului, din doua perspective toatal diferite, poate chiar antagonice. O sa scriu cate ceva despre Viata si despre Moarte interpus intre pesperctiva Spiritului si perspectiva trairii in constiinta tridimensionala, mentala.


   Pentru inceput, este necesar sa pricem cu mintea ca noi, cei care observam si ne exploram realitatile individuale, NU putem fi totuna cu Observaorul! Atunci cand mergi la cinema, tu esti cel care inregistreaza proiectia pe un ecran, dar tu nu esti imaginea proiectata pe ecran, asta este evident oarecum. Atunci cand pricepi ca realitatea, sau ceea ce numesti tu a fi realitatea pe care o experimentezi chiar in acel moment, este total eronat „perceputa“ pentru ca ea este filtrata prin banda de frecvente ce o pot asimila cele 5 simturi primare: vazul, gustul, mirosul, auzul, simtul tactil. Aici mi-as permite o mica parenteza si as face comparatie din lumea pe care o cunoastem cu totii si as observa in natura ce alt fel de simturi mai exista, la alte animale, si realizam ca simturile noastre primare sunt totusi intr-o plaja de frecvente destul de stramta. Incepem sa „vedem “ faptul ca ceea ce apreciem ca fiind realitate cu cele 5 simturi, devine foarte posibil NUMAI datorita limitarii doar la ele, sa fie pe aceasi masura total neadevarat? fals? o proiectie? o holograma? un film?


   Cercetatorii in multe domenii, la fel si misticii de pretutindeni, la fel si texte vechi ale omenirii afirma asta. Sa fie oare o coincidenta acest fapt? Ce mi-ar putea scapa mie cel care privesc viata intr-o maniera in care m-am nascut ... deci o sa mor, deci tre sa ma grabesc ca am un timp limitat de „facut“ lucruri pe-aici, deci ma grabesc tare??? Cred ca esenta!

  Ceea ce face difernta intre notiunea viata si notiunea de VIATA, este cunoasterea, iar cunoasterea iti ofera posibilitatea sa „vezi si intelegi“ adevarata perspectiva prin care starea ta de receptie nu mai depinde doar de cele 5 simturi, altele le suplimenteaza precum ratiunea, intuitia, intelepciunea, iubirea.


   Recent cercetatorii in mecanica cuantica au aratat ca moartea este o fantezie, ca ea nu este reala! Astfel, cele mai multe minti o si transforma in realitate, prin insasi fuga de a intelege cu adevarat ce este moartea. Se pare ca creierul uman emite un curent electric, este practic o sursa de electricitate de vreo 20W. Frumusetea faptului, consta in faptul ca sursa aceasta nu dispare dupa „moartea fizica“ somatica, acest lucru a putut fi masurat. Acum, imi pot pune intrebarea daca laboratorul este real, sau chiar creierul este real, pentru ca stiu deja ca Materia este 99% vid? Da, ma pot gandi si asa, si realizez in ansamblu holoproiectia la care „ma uit“, propria mea viata, cea in care Eu pot avea  pozitii, una de spectator - contemplator, una de actor, sau cea de regizor scenarist. Acum te intreb pe tine, cel care citesti asta, in ce pozitie ai dori sa te situezi, sau in ce pozitie crezi ca ar fi corect sa fii pozitionat pentru ca Totul sa inceapa ca capete un sens? Cu siguranta imi vei raspunde ca in pozitia de regizor - scenarist, pentru ca iti place cum suna, insa acest lucru necesita un lucru in prealabil... Trezirea spirituala -  Iluminarea.

   Pentru a putea „lua in frau“ haturile propriei vieti, este necesar intai sa stai, sa fii in pozitia observatorului, cea a celui care doar contempla viata, o admira ca pe un film - asa si este de fapt. Pentru a te putea urca pe cal, este necesar intai sa il dai jos pe cel care calareste, iar cel care calareste, este pilotul automat. Unii il numesc ego, corp minte - ego, legiune de eu-ri pluralizat, etc, cert este ca acest pilot automat este cel la comanda acum, si el este reprezentat de inconstienta, neatentie pe proria fiinta. S-a spus de multe ori ca unde iti tii Atentia, sau mai bine pe ce iti tii Atentia, acolo si esti. Evident ca este si adevrat, atentia ta nu este de fapt decat energie, pe care tu alegi pe ce sa o consumi!

  Dupa ceva „zbateri“, in momentele in care incepi sa il sugrumi pe pilotul automat, incepi sa vezi cam cum ar fi in sa te urci in Sa! Dar pilotul automat este atat de puternic, - evident, El este Toata energia ta investita de pana Acum, deci da, e cel mai puternic adversar al tau... Singurul de altfel! La un momentdat reusesti si il dai jos de pe cal si il omori cu ATENTIA TA CONSTIENTA, si te sui triumfator in locul lui. Felicitari, atunci esti cel ce a primit cunoasterea, sau mai bine spus, accesul la cunoastere, care este un Vast ocean, reprezentat de mintea colectiva, de ce universala. Semnificatia dualitatii dispare ca notiune relevanta si intelegem ca Cunoasterea, in sine, nu este partinitoare, duala, nu poate apartine binelui sau raului, ea doar exista, ca unealta de lucru, de operare in marele proiect al creatorului suprem, cu un minunat rol de ghidare. Totul tine in acum de alegere, iar alegerea iti apartine de fiecare data!

   Esti cel ce l-a infrant pe Ego, pe piotul automat? Atunci esti cel care AI MURIT! Exact, pentru tine Cel ce Acum exist,i vechiul tu incepe si se disipe in neantul minti,i de unde a fost si creat delatfel. Ceea ce ramane, esti chiar Tu insuti, Cel Autentic. Acum putem intelege ca fara ca Tu sa tai orice string energetic constient sau inconstient cu orice crezi cu mintea ca esti, nu te vei putea cunoaste pentru ca inca vechiul tu, va exista prin tine.

   Aflam ceva surprinzator aici, ca deja se poate sa „mori“ de mai multe ori intr-o viata, si culmea, in mai multe moduri. Cand ai murit prima oara abia, devii capabil sa intelegi ca moartea, asa cum o percepem noi cu mintea - NU ESTE REALA, ci Adevarat este faptul ca Moartea Este cea din care de fapti te NASTI, atunci cand pilotul automat este scos din functiune, daca va aduceti aminte ce canta popa de biserica de paste? „Cristos a inviat din morti, cu moartea pre moarte calcand, si celor din morminte, viata daruind!
Ehe dragii mei, nu se refera la faptul ca trupul lui fizic a fost „omorat pe cruce“ ci la faptul ca in acel moment a fost Iisus daruia oamenilor Constiinta cu care a venit, si o daruia Oricui, ceea ce inseamna ca oricine putea deveni „Una cu Tatal!“

 Ciudata Moarte este de fapt viata a milioane si milioane de oameni ce sunt cufundati in ignoranta, in moarte spirituala, exact in acest moment in care si cititi asta. Ce sens si ce valente noi capata atunci viata? Mai putem acum privi viata ca pe o scurta si neinsemnata perioada de timp, ca o mazgalitura fina pe pagina ingalbenita a vreunui calendar galactic?

   Nu, viata nu este si nu a fost vreodata acelasi lucru cu expresia „sunt in viata“, pentru ca defapt este exact invers: Tu Esti Viata!, mai ramane de descoperit si de catre Tine Insuti asta! Deci Viata nu este acel lucru mic si limitat de mintea 3D,cea a senzorilor perceptuali. Acum este lesne de priceput de ce se spune ca atunci cand nu-ti e frica sa mori, ai curaj sa traiesti? Unii ar putea intelege aici ca ma refer la „acea viata de dupa moarte“, dar nu la aceea ma refer, ci la cea Nemuritoate, Inefabila, Perpetua si Eterna! Constiinta este cea permite omului ca capete aceasta valenta, adica sa isi atinga maximum de potential in manifestare.

   Dincolo de aparente sta realitatea substantiala, Adevarul in a carei cautare continua este entitatea numita om. Numai Adevarul te va elibera, spunea iisus.

   Intelegerea acestor fenomene descrise mai sus te va conduce catre pozitia in care esti regizor - scenarist al propriului tau film de viata. De aceea entitatea umana este proiectata sa locuiasca cu intelegerea in sanul „locuirii in Acum“, dincolo de dualitate, dincolo de notiunea de moarte fizica, mai degraba o fiinta ne-limitata decat de propriile ... perceptii. In calitatea de creator constient este necesar sa „stii“ in permanenta ca ceea ce „vezi cu ochii“ nu este real! Atunci cand uiti asta, si te comporti altfel, cazi in rolul inconstient de actor in care marele papusar Viata face cu tine... ce vor altii.

   Dincolo de moarte si nastere trupeasca, Constiinta pura este constanta din toate punctele de vedere pe care le putem considera, totul ceea ce face sa para ca lucrurile ar putea sta altfel este interpretarea unei minti, sau a multora, care nu pot pricepe ca Universul Este mental!

  Din teama de necunoscut, pilotul necunoscut nu va accesa niciodata posibilitati care sa va impinga tocmai la propia sa deconspirare. Trezirea spirituala este o adevarata revolutie a constiintei individuale, nelasand loc pentru nimic altceva, nelasnd loc catre „drum inapoi“.