Adsense

miercuri, 28 noiembrie 2012

Ce este Adevarul?

   Va imbratisez dragii mei. Astazi mi-am propus a va vorbi despre Adevar.




   Deseori oamenii din diverse Timpuri ale omenirii si-au pus aceata mare intrebare: Ce Este ADEVARUL? Sau care este si unde se trage acea ferma linie intre fals si adevar? Unde se poate proba?


   Ce s-a intamplat pana acum datorita proaste intelegerei a separarii, cand adevaruri partiale ale mintilor limitate se ciocneau pe traseu? Simpul, intotdeauna exista cineva care Trebuia sa aibe dreptate captiv in bucle de timp, si acela era Egoul, fireste, adevarurile interioare fiecarei entitati aflata in ruptura cu Sinele, nevazand Marea Legatura Ascunsa in fata ochilor lor, intrau desori in conflict, nasteau razboaie chiar, crime si atrocitati ale omenirii, se pare ca inca o fac.


   Tot din aceasta separare fata de Sine, acela nu are cunostinta despre viata, pentru ca el inca nu a murit! Pentru el viata inseamna ceva marunt, efemer, Limitat. Nu vede ansamblul karmei, nu stie ca dupa moartea corpului sau fizic personalitatea se disipeaza, moare, iar tot ceea ce ramane din (el -  ce era) este o legiune de „eu“- ri ale Eu- lui pluralizat. Deasemenea nu stie ca Nu este posibila nicio credinta mentala asupra faptului CERT ca daca nu L-a cunoscut pe Chistos pe pamant, nu i-L va cunoaste nici in Ceruri? 


   A-l cunoste pe Cristos pe pamant este cheia pe care o aveti cu totii la indemana, aceea pe care a dat-o iisus cadou omului. Cand spun a-l cunoste pe cristos (care cristos este un titlu si nu un nume - inseamna Cel Ales) inseamna a il naste pe Christos prin tine. Acest lucru este posibil numai prin moarte insa.


   Da, cu totii va stiti ca suntetii Orice altceva decat Sunteti cu adevarat, iar acest ORICE de identificari, legat de orice natura este cel care va muri in voi, constiinta fiind eterna, neavand limitarea corpului fizic.


   Ce ramane dupa ce intunerici tot mai multi din voi se lumineaza treptat in fiinta voastra? Pe masura ce cresteti inspre cer va ancorati mai tare cu picioarele-n  pamant, pe masura ce Adevarul din voi va creste in intelegere, pe aceeasi masura constiinta christica lumineaza drumul tau.


   ...dar, n-am facut nimic daca va expun in continuare si nu veti fi observat deja ca am folosit iar cuvantul „adevar“ pentru a va defini acelasi cuvant. Cam aici voiam sa ajung de fapt. Cuvintele lui iisus cristos au fost: „Eunt Calea, Adevarul si Viata“... Oamenii au inteles: ok, deci tu esti calea adevarul si viata! ok am inteles, daca tu zici te credem pe cuvant, da, ce treaba avem noi cu tine? Tu esti Tu iar eu sunt eu.....

   ...cand cristos va fi nascut in tine....acel cristos care se mai numeste si: Calea Adevarul si Viata!....

   vei fi inteles ca... ADEVARUL ESTE UNU SINGUR!