Adsense

miercuri, 16 mai 2012

Calea in ...Viata

   Va imbratisez din nou dragilor, in inima. Nu am mai scris de ceva zile fiind ocupat cu mutarea mea fizica din capitala catre locul de retragere. Cand spun retragere sigur mintile voastre se vor gandi analitic la fuga de ceva anume, la teama sau frica, insa nu despre asta este vorba, creatia mea este perfecta, numai ca Acum se manifesta si fizic.
   Astazi mi-am spalat cerceafurile pentru masa de masaj, care cearceafuri au niste bretele lungi ce se leaga pentru fixare pe sub masa de masaj. Impreuna cu alte rufe albe s-au rotit in masina de spalat vreo doua ore. A terminat masina programul si am scos rufele, ele aratau cam asa:  







   In tentativa mea de a descurca itele mi-a venit si ideea mea de a posta astazi. Vreau sa va arat calea, si cand ma refer la o cale strict spirituala, pentru ca Totul este Spirit!
   
   La inceput de drum spiritul este crud, necopt si se experimenteaza pe siesi in momentul acum, in infinitatea posibilitatilor lui la nivel multidimensional. Astfel Spiritul „calatoreste“ prin timp, prin spatiu,El insusi fiind Timpul si Spatiul. Noi ce putem „privi“ la acest profund aspect al realitatii, intelegem ca tot ceea ce ne aducem in intelegere Este aproape nimic din ceea ce Este si nu Este de fapt. Marele Nevazut TREBUIE insa sa ramana NEVAZUT altfel nu ar mai exista prin definitie. Intelegand aceste lucruri, locuind numai in Acum individul „vede“ relitati din ce in ce mai profunde. Intelege ca singura posibilitate de evolutie este nonreactivitatea la viata. Viata provine doar din Moarte, deci singura parte creatoare in acest urias proces evolutiv este de fapt Moartea si nu viata. Viata are doar rolul de prosperitate, pe cand minunatul modelator natural al vietii este Moartea. Vazand lucrurile la nivel deasupra timpului, desupra spatiului, deasupra vietii si mortii, deasupra conventiilor, mintea universala va fi casa lui. El va stii ca Totul functioneaza Logic si Legic, iar Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute.


   Omul!


   Ce este omul? Raspunsul meu direct ar fi in acord cu principiul corespondentei, care bineinteles se aplica si aici:

Principiul corespondentei
Ceea ce este sus, este ca si ceea ce este jos; ceea ce este jos, este ca si ceea ce este sus
Kybalion.




Creatia in creatie, experimentatorul Totului prin tot si in acelasi Timp, punctul ce are in posesie autoconstientizarea de Sine. Perfectiunea Totului se regaseste in om, el fiind cea mai inalta forma de creatie intru redescoperire de Sine. Totul din care viata si moartea fac parte are multe, infinite forme de expresie ale sale, cu puteri atribuite ce depasesc cu mult ceea ce mintea noastra muritoare si saraca poate pricepe, insa aceste spirite primare nu au existat decat intr-un alt moment acum, noi cei ce intelegem stim ca Omul este menit sa stapaneasca Universul mental al totului. Spiritul va fi casa lui!



   Revin insa la masina de spalat si la rufe. Am luat-o pe cale inversa formarii nodului, straduindu-ma sa descurc acele bretele in vederea uscarii rufelor. Asa am vazut cum roata sansei evolutiei a fost cauza pentru nodul meu, la fel am vazut cum in om, spiritul are o evolutie, care se desfasoara nu pe parcursul vietii de muritor, nu pe parcursul vietilor de muritor, ci dincolo de timp si spatiu, Totul fiind strict interconecatat in acum cu toate posibilitatile lui de expresie. Am inceput sa desfac nodul si „privesc in Spirit“ si „vad“ traseul de la ignoranta catre reintoarcerea acasa, astfel imi permit sa pun o mizerabila eticheta pe Spirit si sa fac o clasificare de la un potential minus catre vreun improbabil plus.
  Starea de ignoranta a spiritului intrupat, al lui „Cel ce este“, o regasim in  starea Comuna pe terra acum. Unu se zbate sufocat de mintea colectiva in propriile garduri si limitari, iar presiunea rezultata este uriasa. Peste tot pufnesc „dracii mintii colective“ si plesnesc care mai de care. Aceasta avalansa de evenimente ce se pertec in experienta lui Unu scurtand si condensand „acumul“ din ce in ce mai rapid, face posibila transcederea constiintei lui Unu dinspre ignoranta catre acceptare si elevatie, catre un nivel spiritual nou, acela al intelegerii locuirii in spirit si nu in materie. 
   Astfel nestiinta naste confuzii mentale grave, lipsa logicii aplicate in individuala manifestare a spiritului creeaza mostrii. Blocat in planuri de existenta inferioare, caci calatoria in spirit  Este conform ierarhiei vibratiei si a energiei din fiinta, acesta va manifesta in planuri mentale inferioare, precum lumea exterioara tridimensionala, crezand cu stupizenie ca asta e viata. Dar acesta cautare inspre a „crede“ ca Dumnezeu Este materie ne-a dat jos totusi din copac si ne-a facut sa fim ce suntem astazi iar Eu ii multumesc Totului pe aceasta cale. Tot in acum, omul descopera de fapt polaritatea opusa a tot ceea ce a crezut si a sustinut cu tarie mentala de milenii. Omul ajunge in sfarsit sa vada ca Oriceul din jurul sau este de fapt El insusi! Dara asta sa nu vi sa para ceva usor, ceva simplu, este doar rezultatul a milioanelor de ore de munca asidua, de depreogramare a limitarilor si subjugarilor mentale ale egregorului uman. Unu se vindeca acum plecand dinspre ignoranta - evident prostie si nesabuinta catre portile infinite ale re-cunoasterii de sine si intoarcerea sa Acasa in sanul Universului mental al Totului.
   Cand spun ignoranta ma refer la blocaje de diverse naturi in subconstientele individuala, iar cum Unu creste doar la nivel individual ce isi asuma Totul ca responsabilitate existentiala, aceste blocaje sunt polarizate negativ fata de iubirea si acceptarea neconditionata a facerii voiei Tatalui! Viata se intampla, pentru ca Moartea se intampla, nicio minte nu va putea vreodata sa fi adunat atata putere incat sa poata interveni asupra existentei Totului. De aceea suntem garantat protejati prin propria natura a Totului, ca un copil in bratele minunatei mame Geea. Principiul genului pe care de fapt il aveti in voi insiva prin faptul ca Unu este androgin, se manifesta si in individualitate, Omul avand innascut constienta de mama si de tata la orice nivel. Repolarizarea celor doua genuri in fiinta va atrage ca si efect rearmonizarea florii vietii individuale la curgerea nesfarsita a Spiritului dinspre timp inspre ne-timp. Astfel punctul se va regasi in Tot doar dupa ce va fi renuntat deja la siesi ca persoana. Egoul este persoana, este cel ce tine captiv individul intr-o iluzie dimensionala, de frecventa scazuta si vibratii variate. Dupa cum budhha spunea, atunci cand te gandesti ca ai castigat ceva, atunci de fapt ai pierdut, iar atunci cand crezi ca ai pierdut, de fapt ai pierdut! Nu exista vreun castig sau vreo pierdere, totul tine de calitatea expresiei vietii ce se intampla in individ. Insa pentru minteaobisnuita“ dumnezeu este nebun, ea nu poate incalca principiul vibratiei si urechile ei sunt astupate. Exact, vibratia face Legea, iar legea te conduce la concluzia ca individul creste de fapt in constiinta pentru ca Unu sa poata creste in constientizarea constiintei. Astfel MINTEA UMANA incepe sa taca si sa asculte ... vantul, ploaia, apa si soarele, sa miroasa stelele si sa „vada“ iarba cum creste.
  Dupa ce timp de milenii s-a obisnuit sa faca zgomot mental cat mai mare, tocmai pentru evitarea Adevarurilor Fundamentale, a Realitatii Substantiale din spatele imaginilor de pe monitoarele fiecaruia, acum se descotoroseste de acest invechit si prost obicei si lumina pare sa triumfe peste intunericul de a domnit peste Spirit atata amar de evolutie. Umanul iese la suprafata prin rationalul mintii profunde iar logica conduce spre adevaruri inalte si spre lege. Unu prin punctele sale de individualitate diversa, deja aplica legea constient si deja nu se mai foloseste de ea la intamplare. Aceasta tendinta pe care am indraznit sa o numescCale a Spiritului“ se nuanteaza prin constatarea „acumului“ in Unu. Un ochi atent stie“ inca de dinainte de timp sau spatiu, pretentia de viitor, pentru ca el situeaza in sanul cunoasterii si intelegerii a universului mental al totului. Insa toata deprogramarea constienta a subcontientului, desi pare a fi fost pusa pe un „pilot automat“ inca de dinainte de existenta in materie ea se incolaceste in acum in fiece individ, tocmai datorita faptului ca : ASA A FOST SA FIE! Credeti cumva ca totul este haotic si nu are habar despre propria-i existenta? Il credeti mort sau viu?
  Eu nu il cred nici mort, nici viu caci nimic nu poate ajunge mai sus decat izvorul sau, eu Il ascult cu atentie sporita in orice acum. Pregatirile intense ce au loc in vederea sfarsitului lumiilor, nascute din frica bineinteles, nu din intelegere, trezesc in Om fatza lui ascunsa, frica naste iubirea, la fel cum moartea naste viata. Cum este dovedit faptul ca nu exista linie dreapta rezulta ca totul este ciclic, si uitandu-ne peste floarea vietii primim confirmarea ca repetitia naste profunzimea si constientizarea, deci timpul insusi evolueaza in bucle, totul curgand se sus in jos, dinspre nefiinta inspre fiinta, dinspre cauza inspre efect. Realitatea substantiala din spatele aparentelor isi modifica vizibil structurile in ciuda eforturilor mintilor 3D de a tine pasul pe loc.
   Astfel spritul, conform vibratiei ce o detine calatoreste prin Toate planurile, de la cele grosiere ale materiei pana la cele mai fine ale constientizarii umanului din noi insine. Omul este un produs infinit, cu aceeasi capacitate de creatie ca si creatorul sau, deoarece nu exista intamplare fara observatie, iar cand observatia este posibila, Sinele se autoexperimenteaza prin individ. Din ignoranta mintii umanul renaste in forma pura, mintea fiind moartea fiintei, iar spiritul dumul sau spre casa.
   Se pare ca am „reusit“ sa apuc pe cale inversa si sa „descurc“ nodurile bretelelor din cearceafurile mele, nu e minunat sa speli rufe?

Un comentariu:

  1. de fiecare data cand ascult aceasta melodie,simt o emotie superba,imi vine sa plang si sufletul meu re-cunoaste ceva,nu stiu ce insa sunt miscata adanc....chiar ma simt intr-o stare de gratie,de liniste,de pace si impacare....e asa de minunat...as putea sa o descriu si ca o re-cunoastere a ACASA-ului...e dificil de scris in cuvinte ACEASTA STARE pe care o simt...ma simt impacata cu TOT,topita iN tot....
    va iubesc...

    RăspundețiȘtergere