Adsense

joi, 29 martie 2012

„Mustele de pe Caciula“ Constiintei

    Va salut pe toti si va imbratisez. Va voi vorbi astazi despre „mustele“ de pe „caciulaConstiintei
   Ori de cate ori reprimam in noi un Adevar acesta va incerca sa iasa la iveala cat mai curand si in cel mai neasteptat mod. Asta nu este o poveste ci o evidenta a propriei experiente. De ceva vreme imi rostesc mie Adevarul, cel mai inalt de care sunt capabil. Si nu numai mie, ci si celorlalti. Asa am ajuns sa fiu dat afara de la serviciu chiar in ziua in care cu seninatate imi scriam demisia, asa am ajuns sa imi indepartez „prietenii“, ce nu suportau adevarul ci doar acea cleveteala stupida a mintii, legand trecutul de prezent si considerandu-ma nebun. Am trecut si peste asta, mi-am vazut de drum. Ma „uit“ acum la oameni, la comportament si la cuvintele pe care le folosesc. Primul lucru care te intreaba un cunoscut, ce nu te-a mai vazut/auzit de ceva vreme este: „ce mai faci?“ tinzand cu mintea sa acopere bucata de timp in care nu a avut contact cu tine, pentru ca mintea lui considera o „normalitate“ sa „faci“ in permanenta cate ceva. Raspunsul meu, la fel, de ceva vreme este: „Nu fac, doar sunt“, care raspuns evident socheaza si blocheaza mintea pentru urmatoarea intrebare. Asta este adevarul meu: Eu exist! Eu sunt! Altii in schimb prefera sa faca, neoprindu-se nicio clipa cu mintea doar pentru a exista. Viata le este un tumult de ganduri, de probleme nerezolvate, de obiecte pe care si le doresc, de locuri in care isi doresc sa fie si nu sunt si acesta este motivul pentru care nu pot pricepe ce inseamna „sa fii“. Din neasumarea acestei mari responsabilitati, si anume Existenta proprie, acesti oameni nu traiesc, ci sunt morti! De ce afirm asta? Pentru ca este un alt adevar de-al meu, evident! Atata timp cat pentru tine „viata“ perceputa prin fiecare moment acum in care refuzi sa traiesti este doar o lupta pentru supravietuire esti ca si mort. Nu existi si nu Contezi pentru tine insuti! Te uiti stupefiat la lumea exterioara, crezand cu convingerea ca undeva, acolo este cauza nefericirii tale! Cineva are grija sa nu iti dea un slariu mai mare, un post mai bun, hrana mai sanatoasa, posibilitatea unei vieti mai bune si mai confortabile. Conspiratia la nivel mondial despre care se tot vorbeste peste tot in ultima vreme nu este deloc ultima sau cea mai mare. Faptul ca am fost sclavii sistemului de organizare, si in mare parte dintre noi inca suntem, nu mai este un secret pentru nimeni. Insa mai sus de asta mai exista o conspiratie pe care va este frica sa o vedeti, este Propria voastra conspiratie! Uneltirea propriei minti impotriva fiintei vostre. Sa ma explic.
   Pe scurt, si cu siguranta la nivel conceptual ati mai auzit asta, viata curge dinspre interiorul fiintei catre lumea exterioara si nu invers! Ce inseamna asta? Inseamna ca ceea ce manifesti in interior, (in ganduri, sentimente si emotii) se manifesta in exterior.Bla bla bla... cine are timp de prostii dinastea? Eu am treaba, tre sa imi iau copilul de la gradinita, apoi sa ii fac de mancare, apoi sa merg sa platesc factura, apoi sa spal rufe, apoi sa ridic coletul acela de la posta, apoi.....
    Hoooooooooooooo!!!! Hoooo! Opreste-te! Nu functioneaza daca doar la nivel ideatic „le stii“, le-ai auzit in trecere, ci doar daca „Te opresti din ceea ce faci“ si incepi cu adevarat sa Fii! Iti spun ca Esti creatorul propriei tale vieti, ca ceea ce Esti Acum iti va determina urmatorul moment al vietii. 
   Si ce Esti Tu acum? Esti doar o adunatura de ganduri, o minte care nu poate sta calma si linistita, esti un mort plutind intr-o mare de morti, esti neadevarul din viata ta, te minti pe tine spunandu-ti tampenii precum „ce sa-i faci? asa e viata“, „las ca intr-o zi“, „de maine ma apuc de...stiu eu ca asa e bine“, „asa am invatat eu de la...“ si o alta mare infinitate de prostii si aberatii Neadevarate in sinea lor. Refuzand sa te „uiti“ la tine Acum, si nu cu ochii mintii ci cu cel al constiintei, nu traiesti decat pentru o clipa ce inca nu a sosit in viata ta! Asta implicit te conduce catre dezamagire si suferinta.
   Pe masura ce iti pui oprelisti in calea a ceea ce iti place cu adevarat din suflet, nu din minte, pe masura ce iti sustii prostiile altora, pe aceeasi masura te afunzi mai tare in aceasta orbire, in aceasta uriasa hazna mental superficiala, nevazand portile care ti se deschid, pentru ca te holbezi prea tare la cele care ti se trantesc in nas.
  Si aici apar lucrurile pe care le reprimi si care implicit le vei manifesta in calea ta in fiece zi fata de altii: violenta, frustrare, suparare, tristete, deznadejde, frica, teama de apropiere, teama de a vorbi deschis si liber, fobii de cele mai ciudate naturi, etc. De cate ori te minti pe tine insuti, spunandu-ti tie „las ca stiu eu“ mai apare cate o „musca“ pe propria-ti „caciula“. Dar nu vezi nici „musca“ nici „caciula“, caci tu esti afundat cu mintea in problemele existentiale, in lupta pentru a trai, si nici pe departe in linistea, bucuria jocului de a trai!
  Desi nu le vezi, „mustele“ roiesc pe „caciulaconstiintei tale, iar altii care sunt deschisi, care traiesc strict in Acum, care au o minte calma si linistita, doar se „uita“ la tine, la alegerile si preferintele tale si te citesc ca pe o carte deschisa. Omule, nu mai esti o enigma pentru Mine, nici nu e nevoie sa deschizi gura sa rost-esti ceva pentru a mirosi daca te-ai trezit din propria betie, daca ai renascut sau nu din marea moarta, daca ai fost cenusa si acum esti Pheonix. La ce ma ajuta asta? Imi ofera o lejeritate deosebita de a alege in fiece moment acum circumstante perfecte pentru mine, ocolind cu dibacie tot rahatul pe care il manifestati in credintele voastre mentale stupide.
  Te-ai enervat? Poi de ce ai facut asta? Tu esti cel care Este, ce nu intelegi? Cum te poti supara pe tine insuti? Enerva pe tine insuti? Cum poti fi altceva decat iubire? Decat strict impartasirea adevarului interior? Altceva decat pace si liniste? Ma uit la tine si observ in tine scanteia, esenta divina si afirm ca esti minunat, insa pe cealalt parte rad in mine cand „vad“ cate prostii debitezi, rad cand ma uit la Mine cel care eram, rad si inteleg ca nu e nimic altceva de facut! Tu ce faci pentru a scapa de „muste“? Totusi, chiar nu simti nimic sa te apese pe suflet? Nici macar oboseala din lupta zilnica pe care o duci? Nici faptul ca ai imbatranit prematur? Nici faptul ca te otravesti zilnic cu fel si fel de prostii, considerate de catre altii „comestibile“, ba au si etichete pe ale care iti ridica semne de intrebare, nici faptul ca apelezi la farmacii si medici sa „te vindece“, insa acestia la fel de orbi ca tine te otravesc mai tare cu alte toxine si radiatii? Chiar nu pricepi ca TU ESTI CAUZA TUTUROR NEIMPLINIRILOR SI NEFERICIRILOR DIN VIATA TA? Intrebarea mea este daca ti-a mai ramas in tine macar demnitatea sa recunosti tie ca aceste cuvinte macar te supara, cand de fapt ar trebui doar sa iti traga un semnal de alarma asupra a ce ESTI in fiece moment?
  Mai ai vointa? Mai ai putere? Nu sa lupti, caci asta ai facut o viata, ci sa te opresti si sa STAI. Nu observi ca oamenii se grabesc catre locul in care sa poata STA, dar tind sa nu mai ajunga niciodata acolo si sa se piarda pe drum in cursul evenimentelor? Acesta este visul american care a fost „vandut si implementat“ cu dibacie in mintile tuturor, si anume traiul pentru un moment care inca nu a sosit in viata TA!
   Ai muscat bine momeala si chiar in acest moment in care iti vorbesc traiesti sub valul iluziei acestui murdar joc al unora ce au stiut dintotdeauna ca conduca prostimea, sa le ascunda minunata realitate chiar dupa proprii ochi ai mintii tale.
   Ce Esti acum? Cata ura ai in tine? cata sete de razbunare? cata frustrare adunata? Pe cine esti suparat de fapt? Ti-ai vazut vreodata adversarul in fata? Cel care este „vinovat si responsabil“ de toate relele din viata ta? Nu cumva esti tocmai TU acest adversar? Cu cine te lupti? Impotriva cui esti daca nu impotriva TA? Asa este! Lupti impotriva Ta si asta pentru ca te uiti la lumea exterioara cu separare in minte fata de ea, insa ceea ce nu vezi de fapt este ca TU ESTI LUMEA TA EXTERIOARA SI TOATE CIRCUMSTANTELE EI! Si ce manifesti in fiece moment acum? In fiece moment cand viata iti scoate in cale „intamplari“ in care tu sa intri cu seninatate si sa le accepti, sa te ierti, sa te vindeci de vechile credinte mentale si de ceea ce ti-ai sustinut gresit de veacuri?
   Te rog, inca nu e tarziu caci este Acum, uita-te in ADEVARATA TA OGLINDA INTERIOARA SI AFLA CINE ESTI CU ADEVARAT! E pacat de tine sa ramai mort, si spun asta pentru ca Tu esti parte din Mine, Eu te „vad“ si nu pot sta ignorant la acest macel mental pe care il manifestati unul fata de celalalt, crezand ca va veni o zi, in care toate problemele voastre vor disparea.
  Acea zi, acel moment exista cu adevarat, dar numai cand te vei alinia cursului vietii, cand nu te vei mai impotrivi, si iti vei tine ATENTIA pe tine, pe ceea ce gand-esti si si pe ceea ce manifesti clipa de clipa.
   Iti este greu? Nu mai poti? Atunci ASCULTA-MA! Si acest „MA“ de la sfarsitul formularii “asculta-manu sunt eu Ioan Cosmin, nu sunt eu persoana pe care o vezi cu ochii si zici ca a innebunit, ci este VOCEA CONSTIINTEI CE TIPA MUT LA TINE PENTRU CA TU AI URECHI DE AUZIT DOAR PENTRU PROPRIA-TI MINTE PERFIDA SI LACOMA de probleme, de dorinte, de locuri, de persoane, de conjuncturi, de situatii si idei...
  Ce poti face? Nimic! Te rog, nu fa nimic! Niciodata! Stai, a venit vremea sa te odihnesti, sa iti dai un reset, sa iti linistesti mintea obosita de atat timp cat a luptat impotriva ta. Alege o metoda, o tehnica din multitudinea care exista. Se numeste mediatie, sau A STA pur si simplu golindu-ti capul de ganduri. Observa-ti respiratia, constientizeaza-ti fiecare moment pe care il traiesti uitandu-te la TINE si nu in jurul tau.
   Macar incepi sa simti cum iti roiesc „mustele pe caciulaAcum? Daca ma consideri nebun iti multumesc, daca ma intrebi care musca, sau care caciula iti urez navigare placuta in marea moarta plina de morti.
   EU prefer sa traiesc, este magic, miraculos si cu adevarat minunat acest trai in momentul acum, fara a avea nicio grija asupra urmatorului moment din viata ta.
   Starea de confort mental pe care o cauta mintea nu exista sub forma in care te agiti sa o gasesti, ea a fost „fabricata“ tocmai pentru a te tine sclav sub propriile tale credinte.
  O seara excelenta va doresc in continuare, si sper ca macar v-am pus... din nou pe ganduri :))) dar poate in sensul in care era necesar sa ganditi!



3 comentarii:

  1. foarte tare.........minunat articol si la obiect...ce pot sa mai spun?tu ai spus tot..eu doar mi-am retrait experienta:)pana cand am murit si am inviat din cenusa ca pasarea phoenix...sper sa citeasca cat mai multi ce ai scris si sa isi puna semne de intrebare........te imbratisez..

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi!
    The above image is an unauthorized reproduction of the image originally found at:
    http://pk-photography.blogspot.com/2010/02/common-house-fly-musca-domestica.html

    Please remove the image within three days, otherwise, I will file a DMCA complaint against your blog.

    Regards
    Muhammad Quresh

    RăspundețiȘtergere
  3. ok, if you want so much i will do it. but you don`t heave any humanity in yourself left? it is necesary to proclaim that picture? it is stupidnes my dear friend, but that`s yours. i will remove YOUR picture, hope you enjoy`it!

    RăspundețiȘtergere